Mat

Avsegling Baltic 2016

Idag börjar semestern och seglingen som ska ta oss till St Petersburg om allt går som planerat. Vi har packat, städat hemma, instruerat hemmastannande barn om bevattning och post, bunkrat båten, tejpat läckande ventiler, bytt en latta, fyllt vatten, lagt ut kursen på översiktskortet, ätit lasagne, skålat i rosé och fyllt skeppsbiblioteket med sommarens läsning. Erik har också satt upp band utmed däck som man kan använda för att säkra sig om man måste upp på däck vi dåligt väder, hög sjö eller i mörker.

Enligt sjöväderprognoser i P1 och väderappen Weatherpal kommer det in ett litet regnväder under morgonen och förmiddagen i morgon. Vindarna kommer också att öka från 4-6 till 7-12, sydvästlig. Vi har därför bestämt att starta tidigt i morgon. Första stopp blir då Vaxholm för att tanka båtdiesel och köpa bullar. Vi har alltid bullar på första dagens segling men denna gång har vi glömt att köpa dem så det blir ett stopp på Gateau i Vaxholm. Från Vaxholm ska vi sedan vidare mot Sandhamn har vi tänkt.

I kylen har vi nu lammrostibiff, entrecôte, kycklingfiléer, pulled pork, bratwurst, köttfärs, köttbullar och rökt lax. Bland konserverna hittar vi ärtsoppa, burkskinka, sill, kronärtskockshjärtan, svarta bönor, tomater. Fänkål, tomat och morötter, sallat, gurka och massor med lök. Vi kommer att klara oss bra.

Vi hann dessvärre inte lämna hemmahamnen ikväll. Men allt är nu förberett för tidig avgång i morgon.

erik och Viveka

 

Kategorier:Mat, Väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.