Hamnguider

Till Visby på jobb

Eva och Henrik ombord på Embla

29 juni 2018. Fredagen innan politikerveckan drog igång i Visby seglade vi över Embla till gästhamnen i Visby. Vi var lite oroliga över att kanske inte få plats så vi drog på fredagen vid lunch från Stockholm och anlände till Visby lördag förmiddag. Våra gäster Eva och Henrik från Forskning & Framsteg var mycket duktiga gastar och alla var med och delade på nattskiftet. Någon blev sjösjuk men kämpade tappert.

Segla om Tre Kronor

Vi tog vägen genom Baggenstäcket och väster om Ornö för att vid Landsort lägga kurs mot Visby. Där någonstans fick vi glädjen att på nära håll segla om Briggen Tre kronor.

Månuppgång och mångata

Henrik och jag fick vara med om en helt sagolik månuppgång. Det tog ett tag innan vi fattade vad den gula pricken som låg på horisonten som en liten kula, var. Sedan fick vi segla i en mångata.

Om Visby gästhamn

Vi fick lätt plats i gästhamnen som sedan under det närmaste dygnet fylldes på så att det nästan blev fullt. Men det var nog aldrig något större problem.
Jag bodde på Embla hela veckan och fick för första gången vara med om politikerveckan och dessutom under ett valår.

Gästhamnen i Visby är välordnad med el och vatten på bryggan. Man kan tanka och toaletterna är helt ok. Under hektiska sommarveckor kan det bli lite väl livligt i den inre hamnen men ute i den yttre hade vi det mycket lugnt och skönt.
Enda nackdelen är att det tar minst 15 minuter att gå till en mataffär som ligger på torget mitt i Visby. Går man ännu lite längre hittar man större mataffärer utanför ringmuren. Där finns också apotek och systembolag.

Fina solnedgångar över havet är svåra att få till på Östkusten. Men på Gotland hittar man dem.

Solnedgång sedd från Visby gästhamn.
Solnedgång gästhamnen i Visby. Juli 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.