Hamnguider

Arholma till Öregrund

Med Ann ombord har vi tänkt segla en lite längre sträcka och dela på nattvakten. Men varken vindar eller väder inbjuder till någon längre segling. Nordliga vindar, ganska svaga, bitvis stiltje. Halvklart.

Vi bestämmer oss för att gå för motor från Arholma till Öregrund. Det blir en sträcka på knappt 42 distans. Det hände inte mycket under dagen. Vi åt en väldigt god pastasallad med resterna av den marinerade och grillade fläskkarrén.

Öregrund och Saltkråkan

Vi kom till Öregrund vid 15 tiden och fick sällskap av vänner från OSK, Ulf och Monica, och deras Pacific Wind. Drink på akterdäck och sedan en liten promenad genom Öregrund.

Öregrund är en söt liten stad. Den som kan sin Saltkråkan känner igen scenerna från när Melker ska köpa Snickargården och Pelle ska hitta fru Sjöblom för att betala handpenning innan Den Ondskefulla Storstadbon Direktör Karlberg hinner köpa den för att riva och bygga bungalows. Pelle springer gata upp och gata ner i just Öregrund. Avsnitt 12 – ”Snickargården  i fara”.

Öregrund som gästhamn

Som gästhamn är det dyrt, tycker vi, det kostar 500 kronor för vår storlek på båt. Duscharna är rena men mycket enkla. Sopor finns men ingen vidare sopsortering. El och vatten ingår.

Här finns gott om restauranger, bland annat har Melker Andersson två stycken. Men det är glest med folk den dag vi är här och egentligen är det bara baren på andra sidan gästhamnen, den vid det landsatta fyrskeppet som har någon kvällssol att tala om.

Vi äter en helt ok pizza på en av alla restauranger innan vi tar fram vår drönare för att öva lite flygning. Det visar sig att Ulf är modellflygare och kan mycket om drönare. Vi får bra tips på var vi kan köpa fler roliga prylar. Vi får öva mer innan det blir filmer som går att visa. Drönaren är det inget fel på. Men horisonten blir sne och inbromsningarna gör tittaren sjösjuk.

Kategorier:Hamnguider

Märkt som:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.